Daniel, alenefar på fire fikk endelig tatt med seg sine barn til fornøyelsesparken!

Kristin Gjelsvik (35 år), influenser og blogger, opprettet en spleis for å gi spennende sommerferier til flere familier. Daniel var blant de 460 foreldre som ikke hadde råd til å gi barna den drømmeferien de ønsket seg, heldigvis fikk han hjelp fra Gjelsvik. Takket være spleisen kan Daniel endelig fortelle barna at det blir tur til fornøyelsesparken i Danmark i sommer! Barna kommer til å bli utrolig glade fortalte faren til Nettavisen

Norge er et rikt land med høye utgifter. Forskjellen mellom familier med høy og lav inntekt kan lett bli lagt merke til. Når skoler starter igjen til høsten, vil flere barn og unge føle på en klump i magen mens deres medelever forteller om deres fantastiske sommerferie.

Turister er et viktig ledd i reiselivsnæringen, men la oss ikke glemme  at flere voksne først og fremst organiserer en ferie for å tilfredsstille barna deres. Barna er derfor en  indirekte inntektskilde i reiselivsnæringen. Dessverre finnes det mange foreldre i Norge som ikke har råd til å gi deres barn den ferien de ønsker. Dette er tungt både for foreldre og barn.

Økt interesse for å feriere i Norge

Korona pandemien har endret reisevanene i befolkningen: mange er fortsatt bekymret  for nye korona varianter og ønsker ikke å reise langt fra hjemme. Noen foretrekker å spare penger, mens andre ble forelsket i deres tidligere opplevelser og oppdagelser i Norge og vil fortsette å utforske den norske naturen samtidig som de støtter lokale bedrifter. I tillegg skremmer flykrisene enda flere ferierende. 

Enda flere nordmenn er mer bevisst at det er flere vakre steder i Norge de bør besøke. Fra sommeren 2020 økte antall nordmenn som reiste innenlands. Flere kjørte deres egen bil, sov i telt og lagde egen mat. Andre leide bil, noen familier booket overnattingssteder og spiste mat på restauranter. 

Disse måtene å feriere er fine og spennende slik å besøk i en berømt park, museum, eller å hoppe i en ferge for å kunne oppleve enda mer av det ekstraordinære. Her øker forskjellene mellom  familier som må spare penger og de som ikke trenger å gjøre det. Hvordan kan dette føles for foreldrene og ungene deres?

Hvordan kom vi ut av en pandemi

Etter pandemien steg prisene på nærmest alt: mat, transport, opplevelser, drivstoffer og mer. Dette er forståelig når flere bedrifter ble hardt rammet av pandemien og vil gjøre alt de kan for å kunne komme tilbake i næringen stående! Alle gjør det de kan for å overleve, stoppe permitteringene og betale igjen deres ansatte. Samtidig sliter mange i den norske befolkningen med å få økonomien til å gå rundt. 

Dette merkes  ikke bare i hverdagen, men også særlig i fellesferien. 

Situasjonen i dag

I år ferierer omtrent 60% av nordmenn innenlands. Det er bedre for miljø og klima å reise innenlands enn å fly til utlandet. Dette er spesielt en stor mulighet for opplevelsesnæringen. Likevel vil økte kostnader på både drivstoff, mat og opplevelser gjøre det svært kostbart å feriere i Norge. Samtidig er det fortsatt en stor del av turistene fra utlandet som ikke kommer til Norge. Reiselivsnæringen går glipp av inntekter de normalt sett ville fått inn fra utenlandske turister, det kan føre til at enkelte bedrifter ser seg nødt til å øke prisene for å overleve. 

Den andre delen av befolkningen velger å reise utenlands hvor både mat, overnatting og transport gjerne er billigere enn i Norge … De blir tapte inntekter for de norske reiselivsbedriftene. 

Med alt som forandrer seg, er det på tide å tenke nytt og målrette reiselivsnæringen mot enda flere nordmenn. Gi den lokale befolkningen en mulighet til å bli turist i sitt eget land uten for høye priser…

«Det er 460 familier som sliter, som har dårlig råd, og som ikke har økonomisk mulighet til å gi barna den sommerferien de så inderlig ønsker. «Det er hjerteskjærende at såpass mange har det vanskelig i et av verdens rikeste land! Det er rett og slett en skam», skriver Gjelsvik på hennes Instagram.

Hva du og jeg kan gjøre

Når markedet for opplevelser i Norge øker, vil tilbudet tilpasse seg etter hva det er etterspørsel for reiselivsbedriftene vil i større grad kunne satse på lokalbefolkningen, med spesielle løsninger for lokale. 

Ved å feriere i Norge investerer vi i lokalsamfunnet. Vi bidrar til å opprettholde arbeidsplasser og at lokale tilbud kan blomstre . Når reiselivsnæringen ser at flere nordmenn ferierer i norge, vil de tørre å satse mer på norske turister..

Ventyr øker kapasitet til opplevelsesbedrifter

Kristin G. håper at flere personer med muligheter bruker sin plattform til å hjelpe familier med behov for økonomisk støtte.

Ventyr er en plattform som hjelper både reiselivsbedriftene og kundene… Ventyr appen har samlet flere siste-liten billetter til spennende opplevelser i nærområdet. Når en bedrift ikke får solgt alle sine billetter kan de legge restbillettene ut i appen til en redusert pris. Brukerne av appen vil da få varsel om ledige billetter til opplevelser i sitt nærområde. Da kan de kjøpe og bli med på en opplevelse de alltid har drømt om! Det blir “vinn-vinn” for alle! 

Share This Post

More To Explore

Hvordan gjøre ferien mer bærekraftig

Hvordan gjøre ferien mer bærekraftig Man får ofte høre at det å reise er lite bærekraftig og fører til store klimagassutslipp. Likevel reiser nordmenn både

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen