Hvordan gjøre ferien mer bærekraftig

Man får ofte høre at det å reise er lite bærekraftig og fører til store klimagassutslipp. Likevel reiser nordmenn både mer og lengre. Det finnes samtidig mange positive sider med å reise og det er absolutt ikke noe vi bør slutte med.  

Det er heldigvis mulig å gjøre ferien mer bærekraftig. Ved å legge til rette for klimavennlige valg og endring av reiserutiner har man kommet godt igang.

Ventyr har satt sammen en liste over enkle grep du kan ta for å få en mer bærekraftig ferie.

1. Reis lokalt- oppdag nærmiljøet

Turisme i seg selv har ikke store klimagassutslipp, de store klimagassutslippene kommer fra selve reisen til og fra en feriedestinasjon. Å reise lange distanser har større klimagassutslipp enn korte distanser. Velger man kortreiste ferier vil man dermed redusere de negative konsekvensene av reisingen.

Norge har mye å by på, spesielt om sommeren. Opplev en ny by eller oppdag ditt eget lokalmiljø på en ny måte. I en travel hverdag får man gjerne ikke tid til å oppleve nærområdet og legger heller ikke merke til hva nærområdet faktisk har å tilby. Det finnes helt sikkert mange tilbud i lokalmiljøet ditt som du ikke vet om enda. Man må ikke reise til utlandet for å få nye og spennende opplevelser.

2. Dra på færre, men lengre turer

Velg heller få turer hvor du blir lengre, fremfor flere korte helgeturer. Få, men lengre turer gir både mindre klimagassutslipp og flere opplevelser. Det viktigste du kan gjøre for å få en mer bærekraftig ferie er å redusere antall reiser.

Ventyr vil anbefale at du blir lengre på feriedestinasjonen når du først har reist, slik at du får tid til å oppleve mest mulig av plassen du har reist til. Kanskje vil en lengre tur også kunne mette eventyrlysten for en lengre periode. Da blir det enklere å droppe de korte helgeturene resten av året.

3. Støtt lokalt næringsliv- benytt deg av lokale tilbud

Når du legger igjen penger hos lokale bedrifter, får du unike opplevelser du ikke ville fått andre steder. I tillegg bidrar du til at plassen du har reist til blir bedre å både bo i og reise til. For at et lokalsamfunn skal gå rundt er man avhengig av at folk benytter seg av de lokale tilbudene.

Vær på jakt etter små, lokale tilbud som gjør reisedestinasjonen unik. Det kan være alt fra en liten kafé til en spennende tur med lokale guider. Bak disse tilbudene står det gjerne en lokal næringsdrivende som brenner for byen sin. Disse små og unike tilbudene er nødvendige for at plassen skal bevare sitt særpreg.

4. Last ned Ventyr - få varsel om siste-liten billetter til spennende opplevelser

I appen har vi samlet siste-liten billetter til flere spennende opplevelser nær deg til en redusert pris. Ventyr hjelper deg i å oppdage hva nærområdet har å tilby slik at du kan få mer ut av ferien uten å måtte reise langt. I tillegg er du med på å støtte lokalt næringsliv. Når du kjøper siste-liten billetter i appen bidrar du til at lokale bedrifter får økt sin omsetning, samtidig som du rimerligere opplevelser.

Share This Post

More To Explore

Hvordan gjøre ferien mer bærekraftig

Hvordan gjøre ferien mer bærekraftig Man får ofte høre at det å reise er lite bærekraftig og fører til store klimagassutslipp. Likevel reiser nordmenn både

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen