Opprinnelsen til Ventyr

Ideen bak Ventyr kom mens nåværende leder Sigurd Birk Hansen fremdeles var student. Han tok en mastergrad ved HHT innen Ledelse, innovasjon og marked. Samtidig jobbet han deltid i administrasjonen på UiT og var del av et innovasjonsmiljø for studenter. 

Tankekartet som ble laget sommeren 2020 for å snevre inn hva tjenester skulle gjøre, med kontaktliste til høyre.

Sigurd savnet å kunne oppleve mer av nærområdet, han følte at flere av tilbudene var lite tilgjengelig for lokalbefolkningen. Det fantes ikke nok tilgjengelige plattformer som samlet flere opplevelsestilbud for lokalbefolkningen. I tillegg var mange av opplevelsene for dyre for studenter. 

  

-Jeg satt inne og jobbet på et kontor midt i fellesferien med nydelig vær ute, og kjente et behov for å oppleve noe nytt i nærheten etter jobb. Jeg var fremdeles student med dårlig råd, så opplevelsen kunne ikke være altfor dyr heller. En tanke som slo meg var: hva om jeg ble bestevenn med en turguide på en hvalsafari som ga beskjed dagen før hvis han hadde et ledig sete. Sier daglig leder i Ventyr AS. 

  

Han tenke at dette kunne vært en vinn-vinn-situasjon både for kunden og bedriftene. Flere turistbedrifter har store utgifter per tur, men lav inntekt per passasjer. Båten, bussen eller sleden kjører uansett om plassene er fylt opp eller ikke. Dersom kunden får kjøpt restbillettene til en rabattert pris, vil bedriftene få solgt flere billetter samtidig som kunden får nye opplevelser til en billigere penge. 

En gammel one-pager som ble brukt for å kommunisere konseptet

Disse tankene satt i gang utviklingen av appen som da het Akti. Appen er et bindeledd mellom opplevelsesbedrifter som har ledige billetter og lokalbefolkningen som ønsker å enkelt kunne oppleve nærområdet. Akti ble i starten av 2022 videreutviklet til Ventyr AS. 

Ventyr er en app som gjør reiseliv rimeligere og mer bærekraftig. I appen kan man kjøpe siste-liten billetter til opplevelser i nærområdet for en rimeligere pris. Ved bruk av appen blir det enkeltere for lokale å oppleve noe nytt uten å måtte reise langt.  lokale befolkningen. Båten, bussen eller sleden kjører fortsatt uansett om plassene ble fyllt opp eller ikke, og turistbedriftene har dessverre større utgift per tur men lav inntekt per hode.

Reiselivsnæringen ble hardt rammet under koronapandemien. Mangel på utenlandsturisme førte til store økonomiske tap for flere av opplevelsesbedriftene i Tromsø. Det ble plutselig et stort behov for lokale reiselivsbedrifter å nå ut til lokalbefolkningen. Situasjonen ga et handlingsrom for Ventyr som satset på å knytte bånd mellom det lokale reiselivet og lokalbefolkningen. 

Sommeren 2021 tok Ventyr tredjeplassen i Arctic Accelerator og første versjon av appen ble testet ut

I 2021 fikk Ventyr med flere på laget. Preben Lund (COO & Medgründer) og Martin M. Jensen (Utvikler), ble med på å realisere appen. Samme år fikk Ventyr 1.000.000 kr i støtte fra Norges forskningsråds STUD-ENT-ordning. Pengene ble brukt for å utvikle teknologien bak appen og sommeren 2021 ble første prototype av appen testet ut. Appen var tilgjengelig for en rekke bedrifter og et knippe sluttbrukere i Tromsø. Nå er appen tilgjengelig for alle i Tromsø og nye funksjoner blir testet ut. 

Sigurd og Preben som blir intervjuet i forbindelse med scaleup IX på Norinnova. Foto: Montevideo

Det skjer stadig noe nytt hos Ventyr AS. Målet er å nå ut i Oslo i løpet av 2023 og resten av landet etter hvert. Last ned appen og følg oss i sosiale medier for å oppdateringer på utviklingen! 

Share This Post

More To Explore

Hvordan gjøre ferien mer bærekraftig

Hvordan gjøre ferien mer bærekraftig Man får ofte høre at det å reise er lite bærekraftig og fører til store klimagassutslipp. Likevel reiser nordmenn både

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen